söndag 26 maj 2013

Efter midvinter

Rollperson: Vana Maier
Kampanj: Darkside Berlin
System: CJ Carella's WitchCraft

Kommentar: Efter att Jacob tillbringat ett halvår i kampanjen som spöke, (kärlek starkare än döden och ... ja ni vet) återföds han vid midvinter och kan återförenas med sin älskade Vana.Det är en kväll strax innan jul, eller en kväll strax efter nyår som vissa bestämt hävdar. En försiktig knackning hörs på dörren till Michas rum. När han öppnar står Vana där. Hon är rosigare om kinderna än på mycket länge. Inte ens Micha kan undgå att lägga märke till hur Vana strålat sedan morgonen då hon åter kom hem med Jacob. Hur den sortens lycka som smittar av sig strålar kring henne, hur livet återvänt till henne som nästan trott att det inte fans mer att hoppas på. Morgonen efter Jacobs återvändande till livet ringde hon till antikvariatet och sjukanmälde sig och sedan stängde hon in sig med sin make och kom inte ut förrän någon gång framåt eftermiddagen. 


Nu står hon alltså dörröppningen till Michas rum. /.../Vana sitter på sin säng. Jacobs doft dröjer kvar i hennes händer, i hennes kläder, i hennes sinne. Ljudet av hans röst i hennes öron. Han har lämnat henne tillfälligt och hon är nu ensam på sitt rum. Hon har stängt ute allt i världen ett ögonblick, allt utom Jacob, Jacob som nu åter är hennes, som åter är i livet, vars hud hon åter kan röra, vars hår hon åter kan köra fingrarna igenom, vars famn hon åter kan vila i, vars famn hon nyss vilat i. En tanke formas i hennes huvud, en tanke om den verklighet som finns där ute. Hon tänker på Inga. På kvinnan vars namn tyder på intet, på någon som inte finns. En kvinna som inte verkar finnas. En kvinna som dock talar och syns och handlar.

Vana plockar fram sin kortlek, den vars kort föreställer arketypiska figurer, den som hjälper henne till vägledning vid svåra situationer. Hon ställer tre frågor, tre gånger lägger hon leken. Den första frågan är Hur går det om vi litar på henne? Den andra är Kan hon hjälpa oss? Den tredje frågan är Vem eller vad är hon? Vana begrundar länge utgången av föregående fråga innan hon ånyo lägger korten. När hon är färdig samlar hon ihop korten, klär sig och går bort till Michas dörr och knackar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar